Посещението на Зеленски развенча един мит. Кой е той?

То помогна на страната ни да излезе на чисто и светло в отношенията си с Украйна

Посещението на Зеленски развенча един мит. Кой е той? | StandartNews.com

Посещението на Володимир Зеленски в България помогна на страната ни да излезе на чисто и светло в отношенията си с Украйна. Преди имахме двуличие. Биехме се в гърдите, че сме за неутралитет, не помагаме по никакъв начин, а се оказа точно обратното. България се изправи и каза, че подкрепя борбата на украинския народ срещу тази агресия. Това заяви пред БНТ в коментар на визитата на Зеленски бившият дипломат Милен Керемедчиев.

„В поредицата от парламенти, които имаше през последните две години, едно беше константа – евроатлантическото мнозинство. Българският електорат остана на тази позиция. Идването на Зеленски развенча мита, че българите са с Путин. Зеленски нареди Радев директно до Путин, безкомпромисен беше. Стана ясно, че позицията на президента не е вече представителна за нацията”, смята политоложката Цветанка Андреева.

„Радев пропусна, че е президент на България. Получи се разлом между него и хората, които са го избрали за президент. Винаги сме били евроатлантически ориентирана страна. Сега, че има вътрешнополитическа изгода да има кресливичка група за обслужване на интересите на Путин, това не е новина”, обяви пиарът Арман Бабикян. „Много е жалко за Радев. След България Зеленски замина за среща с президента на Чехия. Сравнете казаното в двете срещи”, допълни той.

„Министърът на отбраната Тагарев има ясна представа каква е тази война, какви са нуждите на Украйна и какви са възможностите на България. Случихме на военен министър”, мисли още Бабикян.

„Трябва да видим как се амортизира идеологическата идея на Радев за МИГ-овете ни. На Украйна вече не им трябва. "Да пазим нещо старо, неизползваемо, за да водим хибридна война” не е вече актуално", добави Андреева.

На въпрос ще има ли референдум за запазването на българския лев, тя бе категорична: „Българите трябва да знаят, че няма държава, която да е станала членка на еврозоната и да е обедняла.”

„Трябва да има много сериозна кампания за обясняване какви са ползите от приемането на еврото”, допълни Керемедчиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай