Понта: Договорихме се с България за бежанците

Понта: Договорихме се с България за бежанците | StandartNews.com

Договорихме се с България и Румъния за общо становище по темата с бежанците. Това заяви министър-председателят на Сърбия Александър Вучич след своята среща с премиера Бойко Борисов и този на Румъния Виктор Понта.

„Благодаря на българския домакин Бойко Борисов за тази среща. В Сърбия следим с огромен интерес работата на трите страни по отношение на това, което Крайовската група трябва да представлява в бъдеще. Убедени сме, че икономическото сътрудничество може да бъде по-добро. Приятелските ни отношения могат да бъдат издигнати на по-високо равнище. Говорихме за проблема с бежанците, както и за енергетиката и доставките на газ. Най-важното е мигрантската криза. Договорихме се да имаме общо становище и взаимно да си помагаме", обясни Вучич.

Сърбия ще привежда в изпълнение изцяло всички решения, тъй като са лоялни партньори и съседи, обясни още сръбският премиер.

„С Борисов постигнахме съгласие за бежанците. Не сме имали нито един инцидент и проблем. Ще защитаваме трите си държави и нашият глас в случай, че бъде изразен от една от трите държави в Брюксел, ще бъде много по-силен", каза още Александър Вучич.

Стандарт Нюз припомня, че премиерите на Сърбия и Румъния пристигнаха в Резиденция Бояна, където обсъдиха бежанската вълна заедно с премиера Бойко Борисов. Разговорът е ден преди срещата Брюксел, която е заради мигрантската криза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай