Помните ли министър Нено Димов? Проговори след ареста и разтресе една партия

Зад решетките написа книга за консерватизма

Помните ли министър Нено Димов? Проговори след ареста и разтресе една партия | StandartNews.com

Помните ли министъра на околната среда и водите Нено Димов? Преди три години той се превърна в първия действащ министър, който беше задържан. Нено Димов прекара в ареста няколко месеца, където написа и книга за консерватизма. Днес той проговори и разтърси една партия – „Продължаваме промяната”, предричайки й незавидна съдба.

"Проблемът с българската съдебна система започна още по времето на тази Конституция, която се правеше от Великото народно събрание и ако си спомняте тогава народните представители, които останаха ядро на бъдещото СДС, отказаха да гласуват, именно поради частта правосъдна система като предсказаха какво ще се случи", коментира съдебната реформа Димов. Той участва в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS.

Димов коментира, че на този етап не планира активно завръщане в политиката. Според Димов от абревиатурата ДСБ е останало само ДС, предвид начина, по който са подкрепили настоящия кмет на София Васил Терзиев. "Няма прилика между онова, в чието създаване съм участвал през 2003 г. и това, което се случва в момента", заяви Димов. Той каза още, че с участието на патриотичните формации в правителството на Бойко Борисов България е отстоявала повече националните си интереси. Според Димов ПП може да бъде сполетяна от съдбата на НДСВ, тъй като по думите му няма политическа идеология.

Според бившия министър ЕС се отдалечава от принципите си. Той даде пример със свободното движение на стоки и капитали, каквото по думите му в момента няма.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай