Политолог видя нещо ново. ГЕРБ не губят изборите в София

Изборът изглежда не толкова безпроблемен, колкото преди няколко месеца

Политолог видя нещо ново. ГЕРБ не губят изборите в София | StandartNews.com

Ситуацията вече е променена, а положението на ГЕРБ в изборите в София вече е по-различно отколкото беше допреди известно време. Това коментира пред БНР политологът Христо Панчугов.

"Около година живеехме с усещането, че ГЕРБ категорично губят София. Кандидатите, които се появиха, разколебаха това усещане, с изключително зле замислената си и проведена на този етап комуникация. Не виждаме опит да се излезе от тази ситуация. Това създава усещането в самия ГЕРБ, че тази битка не е толкова загубена и предрешена, колкото изглеждаше. Изборът изглежда не толкова безпроблемен, колкото преди няколко месеца", описа случващото се Панчугов.

На местните избори ГЕРБ и "Продължаваме промяната-Демократична България" вероятно ще са изправени един срещу друг почти навсякъде, посочи Панчугов.

Поведението на ГЕРБ и на техния лидер за някаква част от симпатизантите им е разочароващо и неразбираемо, отбеляза той във връзка с данните за разделения на две относно управлението електорат на ГЕРБ.

Относно потенциала на земеделските протести, насрочени за следващата седмица, политологът отбеляза: "Тези протести не са единствено и само за зърното. Те ще бъдат яхнати от всички, които по една или друга причина не харесват това управление. Аз се съмнявам обаче, че имат мобилизационна сила. Ще зависи до голяма степен и от реакцията на кабинета. Досега сме виждали няколко правителства, които са се поддавали. Мисля, че този път няма да видим толкова лесна отстъпка от страна на правителството."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай