Залп по президента от известен политолог

Много остри думи на експерта Светослав Малинов

Залп по президента от известен политолог | StandartNews.com

Много тежко изказване на известен политолог срещу президента на страната Румен Радев.

"Това в парламента са грозни сцени от една затихваща функция на тези проруски и антиевропейски сили. След формирането на правителство ще се види колко безполезно е тяхното присъствие в опозицията. БСП и ДПС ще бъдат полезна опозиция със своята експертиза, следейки за доброто функциониране на парламентарната република.

След формирането на правителството напрежението ще намалее, защото гражданите ще видят полезността на това правителство. И избирателите на партиите, които са в опозиция също ще видят, че е по-добре да имаме редовно правителство", каза политологът Светослав Малинов  в "БТВ новините".

"Всяка формула, която осигурява мнозинство в този парламент е добра. Няма идеална формула в тази ситуация, в която се намираме при намалялото доверие към партиите. Ако мине, значи е добро, ако не мине, значи не е било добро. Няма някакви неочаквани промени в структурата на Министерския съвет.

Тук има един здрав консерватизъм, има някои много силни попадения. Ще се научим оттук нататък, че най-важната институция е парламентът. В този смисъл това правителство може да бъде променено, освежено, може да бъде избран нов премиер, парламентът е важната институция", добави Малинов.

"Поведението на президента си го обяснявам с това, че иска да оглави опозицията. Там ще си партнира с "Възраждане", сигурен съм, че няма да си партнира с БСП и ДПС. Но да напомним, че българският президент пожела провал, пожела мнозинството от българските граждани, които искат редовно правителство, на практика да не го получат.

Много ми е интересно какво ще прави сега, дали наистина официално ще оглави българската опозиция, или ще мине в още по-остри атаки срещу парламентарната република", завърши експертът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай