Политолог с ключови думи за Слави

Първан Симеонов отправи и предупреждение

Политолог с ключови думи за Слави | StandartNews.com

"Шестпартиен парламент би означавал повече пространство за маневриране", коментира Първан Симеонов от "Галъп интернешънъл болкан" по Нова телевизия. Именно тази агенция първа прогнозира, че "Има такъв народ" влиза в новия парламент, добавяйки я към сигурните пет формации. 

"Освен това Слави Трифонов има отворени врати и към двете страни - и към либералите, и към по-консервативната част от българските формации ГЕРБ, ДПС, БСП", каза той по повод на възможната формула за управление.

Той коментира и възможните последствия, ако партиите пак не успеят да излъчат редовно правителство. 

По думите му предстои отговор на главния въпрос - в какво ще се материализира раздразнението на българите - дали в апатия или в избухване.

"Има нещо средно между апатия и избухване", смята той. 

"Единственият легитимен шанс е двете големи неща да направят нещо. Легитимен означава такъв, който няма ужасно много да раздразни обществото, а да го раздразни малко и да му даде немалко облекчения", каза още Първан Симеонов.

"Защото при едни следващи избори въобще не се знае дали това избухване на българите, без значение дали е във "Възраждане" или другаде, няма да е още по-голямо", предупреди той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай