Политолог каза съдбата на сглобката

Говори Христо Панчугов

Политолог каза съдбата на сглобката | StandartNews.com

Резултатите от местните избори няма да разрушат "некоалицията", но е много вероятно да се стигне до предоговаряне на управленската формула. Това мнение изрази политологът Христо Панчугов.

След вота политическата картина в страната остава доминирана от ГЕРБ, въпреки факта, че партията загуби в ключови за тях градове, смята Панчугов.

"Картата остава още доста синя. Неизвестната в тази ситуация е какво ще направят кметовете на "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Дали ще видим смислено използване на този местен ресурс, създаване на структури на партията, каквито категорично няма към този момент, дали ще видим влизането им в местната власт при силната позиция на хора, които знаят какво искат да правят и могат да го правят, тепърва предстои да видим", на мнение е Панчугов.

Според Панчугов вторият вот на недоверие, който бе внесен в Народното събрание от опозицията в лицето на БСП и "Възраждане", няма ясни причини и конкретика.

"Този вот на недоверие има две характеристики. Първо, изглежда изключително нефелен, измислен от въздуха, от някакво празно пространство. Той имаше друга цел, да обслужи местните избори през национална политика. Беше отложен обаче и не постигна тази си цел. Второ, ако не беше нефелен, той щеше да доведе до смислен разговор за това как изглежда българската национална сигурност в тази ситуация, вместо да се занимаваме с това да изпращаме ли оръжия към Украйна или не", отбеляза още политологът в ефира на България Он Еър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай