Политолог каза съдбата на Габриел и Асен Василев

Ще бъдат ли жертвани те

Политолог каза съдбата на Габриел и Асен Василев | StandartNews.com

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ трябва да направят компромис и да отстъпят, защото преговорите стигнаха до задънена улица. От тук насетне няма как нито една от партиите самостоятелно да отстъпи. Трябва да има примирение, ако искат действително да постигнат съгласие. Това коментира за "Фокус" политологът Иван Начев. 

"Мисля, че няма да жертват нито Мария Габриел, нито Асен Василев. Това, което все пак ГЕРБ трябва да направи ,е да подпише коалиционното споразумение. Самата партия ГЕРБ и коалицията настояваха за това. И съответно да може да се даде възможност действително за участие на политици от ГЕРБ вътре в управлението", обърна внимание политологът.

Според Иван Начев голямата грешка от гледна точка на воденето на преговорите е, че в преговорните екипи са били включени хора, които имат личен интерес да станат министри: "Това не се прави. Винаги трябва да се изключват хора, които имат личен интерес.

В този смисъл, от самото начало тези преговори започнаха погрешно и бяха поставени на такава грешна основа, и за това няма много време да се мисли. Но от друга страна, ако погледнете, това измъчено споразумение, това измъчено правителство, ако се гласува, то колко дълго ще продължи да съществува, дали още 9 месеца, дали 15 месеца, това е важен хоризонт", коментира Начев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай