Вторник,

Политолог каза какво ще взриви страната

От: Агенция Стандарт -
3513
Политолог каза какво ще взриви страната
A
A
A

Първан Симеонов коментира актуалните теми от деня и отправи предупреждение.

ВИЖ ОЩЕ: Мария Габриел с драматично решение. Най-важната крачка

„След като ГЕРБ и ДПС казаха, че са срещу главния прокурор, стана ясно, че те сериозно са се заловили да правят някаква управленска конструкция. Тогава и сигналите на БСП бяха по-различни. Сега, когато главният прокурор очевидно поде битка, те очевидно го подцениха, сигналите на БСП са други. БСП явно са преценили, че няма да стане от раз. А дали има потенциал това да взриви шансовете за съставяне на правителство? Това има потенциал да взриви самата страна”, коментира в „Интервюто след Новините” политологът от „Галъп”.

ВИЖ ОЩЕ: Край! Нинова реши за Борисов и Габриел

„Всичко зависи от това докъде ще решат ГЕРБ и ДПС да стигнат срещу главния прокурор, защото на мен ми се струва, че той е решен на всичко”, коментира политологът.

ВИЖ ОЩЕ: Сарафов хвърли бомба! Иска охрана

От ситуацията се затруднява идеята за съставяне на каквато и да е власт, а от това щели да спечелят либералите и хората на Костадинов, които ще стоят отстрани и ще стискат палци за нови избори.

ВИЖ ОЩЕ: Сарафов се развихри! Извади тайна вила на Гешев

Първан Симеонов коментира още, че ДПС и ГЕРБ от години са в изолация и то не само вътрешна, а и външна. „Очевидно, че ГЕРБ и ДПС решиха да направят съдебна реформа. Разбира се това е съдебна реформа в кавички – да смениш един човек с друг. „Ще дадем на вълците един човек”. Но този човек е биткаджия. Опитват се за негова сметка да се преродят политически, а той не е навит на това”, каза Симеонов.

ВИЖ ОЩЕ: Огън от Ясен Тодоров! Голямо разкритие за Гешев

Той смята, че „топката" в момента е в ръцете на ПП и ДБ. 

ВИЖ ОЩЕ: Гешев на нож. Скъса оставката си


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com