Край! Нинова реши за Борисов и Габриел

След среща с ГЕРБ

Край! Нинова реши за Борисов и Габриел | StandartNews.com

Корнелия Нинова с първи думи след срещата с ГЕРБ.

"Днес проведохме среща с ГЕРБ като мандатоносител. Смятаме, че те сбъркаха концепцията за съставяне на правителство в този труден момент. Винаги сме мислили, че трябва да дадем всичко от себе си, за да има страната правителство. Борисов извади партиен кандидат, който има свои задачи и приоритети и това беше грешка. Направихме достатъчно в желанието да дадем сигурност и стабилност на българите, да има бюджет. Месец и половина ги чакаме. Днес не получихме ясна представа какво правителство, с какви задачи ще бъде. Вече е връчен мандата. Взехме решение да прекратим разговорите с ГЕРБ - нито за участие, нито за подкрепа", каза на брифинг лидерът на БСП.

"Позицията ни е – среща между всички и определяне на приоритети, след това търсене на състав на това правителство. Днес на срещата с Габриел заявихме, че нашето предложение за бюджет ще бъде с дефицит поне 4,5%, за да има пари за деца, учители, икономиката. Беше ни обещано, но забелязахме, че на срещата с ИТН след нас е направена заявка, че дефицит под 3%, е възможен. Борисов действа на принципа – дава на който каквото си поиска. Това е крайно несериозно и така не може да се управлява държава", каза още Нинова, цитирана от "ДарикНюз".

Тя уточни, че БСП е за дипломация и мир и не искат да се изнасят оръжия за Украйна. "Те казаха, че всеки ще прави каквото реши. Вие ни дайте гласовете да мине правителството сега, после си го критикувайте колкото искате. Ние резервна гума и резервен пръст на бутоните за гласуване в парламента няма да бъдем", категорична е Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай