Погват мъртвите души в БСП

Погват мъртвите души в БСП | StandartNews.com

Разград. Има партийни организации в БСП, чиято членска маса по списък е два пъти по-многобройна от гласовете, които партията е получила там на парламентарните избори. Това призна в Разград председателят на общопартийната контролна комисия на столетницата Мая Манолова, която бе на посещение в региона.

Смяната на традиционната членска карта с електронна, която вече тече в БСП, е малка стъпка в реформирането на партията, смятат от "Позитано".

Манолова призна, че раздутият членски състав е позволявал досега на организации, пълни с мъртви души, да си осигуряват представителство на общопартийните форуми на столетницата далеч по-високо от реалната им електорална тежест. Такава организация има и в Разградско и тя е в Исперих, посочи Манолова. Председателката на "страшния съд" в БСП обаче подчерта, че тя сама няма нито да порицава, нито да санкционира соцактивисти, които са надували бройките с членове. "Ще помогнем да се изчисти този въпрос, който е камъче в обувката ни", обяви парламентаристката.

Социалисти от Разградско признаха, че много от действителните им членове, които са в напреднала възраст, отказват да приемат партиен билет във вид на електронен чип. "Ще организираме мобилни групи, ще посещаваме хората на място, за да им помогнем да приемат нововъведението", обеща лидерката на общинската организация в Разград Елка Неделчева.

От тази седмица председателят на БСП Михаил Миков започва срещи със соцактива по региони. Графикът предвижда следващия понеделник в Разград да се съберат организациите от Североизточна България. На срещата с председателя ще се обсъждат мерките, които да оздравят БСП и да помогнат да се преодолее кризата в партията столетница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай