Погром във Външно. Две причини за уволнението на министъра

Георги Кадиев направи разкрития във фейсбук

Погром във Външно. Две причини за уволнението на министъра | StandartNews.com

Две са причините за ненадейното уволнение на външния министър Стефан Димитров, твърдят източници от "Дондуков" 1. 

Първата е неадекватната реакция на Димитров по време на кризата в Близкия изток в събота през нощта, когато Иран нападна с дронове и ракети Израел. Втората отказ на министъра да се срещне с висш американски дипломат 

Премиерът Димитър Главчев обяви предложението си за рокада в 22 ч. в понеделник без да посочи конкретни причини. 

Като мотиви за персоналната промяна министър-председателят посочва необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите от друга, бе единствено обяснение в съобщението на пресслужбата на МС. 

Случващото се във външно министерство е погром. В петък външният министър излиза в отпуск, написа във Фейсбук Георги Кадиев без да уточнява от къде има вътрешна информация. И допълва, че когато става кризата Иран-Израел, външният министър е неоткриваем в Черна гора. Не си вдигал телефона, пуснал в социалните мрежи позиция на България, която не била съгласувана. 

В същото време Стефан Димитров първоначално отказал среща с помощник държавния секретар по европейските и евразийските въпроси на САЩ Джеймс О'Брайън,  който е на работно посещениe в София за участие във Втората конференция на високо равнище, посветена на сигурността в Черно море, в рамките на Международната Кримска платформа.

По-късно обаче приел срещата, която бе отразена във Фейсбук страницата на Външно. Министър Димитров представи пред американския дипломат водещите приоритети пред служебното правителство, с основен акцент върху подготовката и провеждането на честни и свободни избори на 9 юни, гласи съобщението на МВнР във Фейсбук.

Няма никаква логика да откажеш сутринта среща с висш американски дипломат и после след натиск да я направиш в 17:00 следобяд. Няма логика да подмениш и орежеш почти цялото изказване на Втората конференция на високо равнище, посветена на сигурността в Черно море, което са ти подготвили експертите, като изоставиш позиции, които министерството защитава от години. Няма логика и да си с изключен телефон по време на такава криза, коментира още Георги Кадиев.
 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ной
преди 1 седмица

Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:---- https://use.my/sman

Откажи