Пълзящ фашизъм! Карадайъ каза истината за скандалите

Свидетели сме на тотален разпад на държавата, заяви председателят на ДПС

Пълзящ фашизъм! Карадайъ каза истината за скандалите | StandartNews.com

Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ в момента сме свидетели на тотален разпад на държавата.

„Всяка една от отделните власти – законодателна, изпълнителна, съдебна си има своите проблеми. При това не от днес за днес. И в един момент наблюдаваме война между институциите и между различните власти“, заяви той пред медиите в кулоарите на парламента.

„Тук от политическа гледана точка може да има различни решения, но за юридическата страна на нещата си има своите компетентни организации. В момент на война между институциите кой, как и по какъв начин може да оцени правотата на различни институции и организации“, попита Карадайъ.

„Формулата за излизане от кризата е първо да пресечем деинституционализацията на държавата.

Да има правителство е задължително, но от кого. От рамбовци, които няколко души, почерпени взимат решения за саморазправа с опозицията. Рамбовци, които на свои партийни заседания не се занимават с проблемите на хората, държавата и да търсят изход от кризите, а се чудят как да натикат и заличат своите опоненти.

Рамбовци, които не се интересуват от институциите на държавата и държавните организации, а кроят планове как да разрушат службите за сигурност на държавата, за да си осигурят партиен инструмент.

Не мисля, че такъв тип хора трябва да бъдат овластени“, категоричен бе лидерът на ДПС

„Това е пълзящ фашизъм. Ако искате да сте съучастници в този процес, то ние не искаме“, каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай