Плувци хвалят кандидат-кмет за плувен басейн

Плувци хвалят кандидат-кмет за плувен басейн | StandartNews.com

Основателят на плувен клуб „Пирин" Валентина Атанасова определи построяването на новия плувен басейн в Благоевград като изключително събитие. На среща на спортни деятели тя изрази своята благодарност към кандидата за кмет за втори мандат Атанас Камбитов от ГЕРБ. Той направи необходимото такъв басейн да бъде изграден. Обектът, който се намира в двора на VIII СОУ, вече е готов и предстои да бъде открит до броени дни. „Да бъде открит нов плувен басейн с олимпийски размери, такова нещо се случва веднъж на 50 години. В България може би това е третият такъв басейн. Искам да благодаря на г-н Камбитов от името на ПК „Пирин", цялата плувна и спортна общественост. За мен най-важното е, когато един човек каже, че ще направи нещо, това да се случи. Аз работя от 30 години в сферата на спорта в Благоевград, г-н Камбитов беше този, който каза, че ще направи закрит басейн и това се случи. Убедена съм, че всеки, който има някакъв проблем, ако го постави, той ще бъде решен", заяви Валентина Атанасова.

Спортните деятели и кандидатът за кмет обсъдиха развитието на спорта в общината. Камбитов отправи апел към представителите на всички клубове да направят и входират своите конкретни предложения. „Идеята е да разберем какви са нуждите на всеки клуб, за да можем ги вземем предвид при доразвиване на спортната база в града", уточни той. И ракри, че има възможност да бъдат направени постъпки за обособяване на спортна база на терена на бившите казарми.

„Нека всеки клуб направи своето предложение и посочи от какво се нуждае, след което ще направим проект", каза Камбитов. Дискутира се и възможността да бъде създаден фонд, който да подпомогне хандбала в града. Представителите на спортните клубове благодариха, че имат възможност да ползват общинските бази абсолютно безвъзмездно.

Те коментираха и проекта „Спортен Благоевград". В него се предвижда изграждането на спортен център върху 40 декара площ близо до село Зелен дол, изграждане на хотел с център за възстановяване до стадион „Христо Ботев" и включването на общината като съсобственик за реализирането на проекта за ски зона „Картала".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай