Плевнелиев: В България може да се забогатява честно

Плевнелиев: В България може да се забогатява честно | StandartNews.com

София. "Може ли в България да се забогатява честно, по правилата, не заради държавата и нейните обществени поръчки, а въпреки нея и тях? Отговорът е много прост – да, може, а доказателството е българската фирма „Уолтопия". Това заяви президентът на Република България Росен Плевнелиев, който направи първа копка на една от основните сгради на „София тех парк".

Фирмата е започнала от нулата, с шест човека в една стая, обясни държавният глава на събитието. И уточни, че са станали най-големите в света по правилата и със запретнати ръкави.

„Често си задаваме въпроса, може ли България да е първа, а не в средата и на дъното на ранглистата, може ли страната ни да създава работни места за американци, германци, а не те да създават дългоочакваните от всички нас за българите? Може ли да растем не с 1%, а с 30% на година, да запретнем ръкави отвъд ниското си самочувствие, отвъд вайкането и да кажем, че можем, и ден по ден, час по час в правилната посока с много труд да станем едни от най-добрите на планетата?", попита държавният глава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай