Плевнелиев: Лично ще се извиня на Флоров

Очаквах, и се надявам, на повече позитивна кампания.

Плевнелиев: Лично ще се извиня на Флоров | StandartNews.com

София: "Очаквах, и се надявам, на повече позитивна кампания.", заяви президентът Росен Плевнелиев пред журналисти.

Плевнелиев добави: "Пожелах си една градивна кампания, в която ще има сблъсък на идеи и решения за важните за България проблеми и за бъдещето й. Днес България, а и цяла Европа има много сериозни проблеми за решаване. Перспективите пред европейската икономика не са добри и те, за съжаление, ще продължават да бъдат подтиснати в следващите 2 - 3 години. Това прави задачата на всички нас още по-трудна и още по-важна. Именно в следващите три седмици трябва да се родят решенията за следващите години, за да може българските граждани да направят съзнателен избор".

"Това, което виждаме, с размахването отново на СРС, на скандали: ОК, част от демокрацията е, но все пак защо винаги преди избори? Защо? Защо винаги в последния момент? Къде бяха всичките тези сигнали, къде бяха всичките тези данни в продължение на години", попита държавният глава.

Той обясни, че вчера е трябвало да подкрепи българските органи и системата на правораздаването, защото това изисква от него държавността. "Но се надявам те да си свършат бързо работите", каза той.

Плевнелиев бе категоричен, че ако след проверката на прокуратурата се каже, че няма нищо, "ако се окаже, че е поредната пушилка", той лично ще извика Станимир Флоров.

"Лично аз ще го извикам, ще го поканя в президентството и ще му кажа "Извинете!" и се надявам повече хора да го направят, каза той. Росен Плевнелиев посочи, че ако има доказателства и реално основание, тогава "нека прокуратурата да покаже и да си свърши работата." "Надявам се ,и това да е послание към всички останали: "Не може предизборно просто само да се активираме и да клепаме един или друг. Това трябва да става единствено на база на конкретни доказателства, които да могат да издържат в съда", каза президентът.

"По същия начин се надявам не просто само в седмицата преди изборите, а винаги да се действа и това е част от моята концепция за работещи институции. Да, винаги даваме шанс, да, винаги подкрепяме, но и очакваме резултати, и то годни за защита в съда", добави Плевнелиев.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай