Плевнелиев изпрати съболезнования на Ердоган

Плевнелиев изпрати съболезнования на Ердоган | StandartNews.com

Държавният глава Росен Плевнелиев поднесе съболезнования на президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган по повод кървавия атентат в Анкара, при който загинаха и пострадаха десетки невинни жертви. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„Новината за терористичния акт ме шокира и потресе. Няма кауза, която да оправдае подобен варварски акт и нечовечност. Уверен съм в професионализма на турските разследващи власти и се надявам, че много скоро организаторите и извършителите ще бъдат задържани и наказани с цялата строгост на закона. В този тежък за турската държава момент бих искал да Ви уверя в съпричастността на българския народ и държава. Наш дълг е да продължим войната с тероризма и да отговорим решително на тази световна заплаха в името на мира и човечността", се казва в съболезнователната телеграма на българския държавен глава до президента на Турция

Президентът Плевнелиев отправя най-искрени съболезнования на семействата и близките на загиналите и пожелава бързо възстановяване на пострадалите при атентата в Анкара, посочват още от прессекретариата на държавния глава.

Взривът в Турция взе 28 жертви, други 61 бяха ранени. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай