Плевнелиев: Имаме нужда от различно мислещи млади хора

Плевнелиев: Имаме нужда от различно мислещи млади хора | StandartNews.com

София. "Ние имаме нужда от активни, творчески, отворени, свободни и многообразни и най-различно мислещи млади хора, които споделят ценностите на българското европейско демократично общество". Това каза президентът Росен Плевнелиев, който даде началото на Програмата за личностно развитие и постижения на Международната награда на херцога на Единбург в България.

 

Държавният глава подчерта, че повече млади хора с различно мислене са нужни на държавата. Той изтъкна, че младежите имат по-голяма отговорност за живота си, когато развиват своите качества и мислят нестандартно."Не татко и мама да изберат професията, да купят колата и апартамента, а те самите – да усетят и да вървят напред заради себе си, а не заради някой трети", обясни президентът.

 

Програмата за личностно развитие има за цел да търси млади лидери и да развива техните качества и умения, както и да насърчи участието им в доброволчески инициативи, пише БГНЕС. Над осем милиона млади хора от над 140 страни са участвали в редица проекти до момента, чрез включването си в Програмата, която стартира през 1956 г.

 

На събитието откриването присъства и посланикът на Великобритания у нас Н.пр. Джонатан Алън, който е носител на наградата от преди години. Тя се връчва на млади хора на възраст между 14 и 24 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай