Плевнелиев обърна палачинката за Борисов и Радев

Извадете най-после доказателства, призова президентът 2012 - 2017

Плевнелиев обърна палачинката за Борисов и Радев | StandartNews.com

Изборите са чистилището на демокрацията. Това каза президентът на Република България в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ. 

 Той прогнозира, че с третия мандат няма да стане правителство. "Ако с първите два мандата не се случат нещата, с третия ще бъде почти невъзможно. Отиваме към избори. Те са чистилището на демокрацията. Това, което ме притеснява, имахме рекордно ниска избирателна активност на предходните избори. Дайте, стига вече с това изчегъртване, излезте с две-три стратегически послания", призова Плевнелиев.

Президентът в периода 2012 - 2017 г. коментира и изгонването на 70 руски дипломати. "В казуса в руснаците много хубаво би било да покажем някакви доказателства и да си даваме сметка, че сега е добър момент, за да можем да направим този дебат в обществото, за да се излекува. Ние можем да благодарим, но не да се кланяме на Русия, затова че ни е освободила", посочи Плевнелиев. Той обаче уточни, че Съветският съюз не ни е освободил 1944 г.  "Ние не се лекуваме като общество от русофили и русофоби, затъваме още повече в това разделение, което не е добре. Считам, че министър-председателят просто реши в последните дни преди да си тръгне, да засили фен клуба си. Докарали сме до там политиката, че се делим на фен клубове. Едните срещу другите са както Левски, срещу ЦСКА. Уважаеми политици, търсете мостове един към друг", призова Росен Пленвелиев.

"Смирете се", каза още президентът в периода 2012-2017г.  Той отбеляза, че Кирил Петков е с рогата напред отново. "Понеже той знае, че вървим към избори, понеже знае, че неговите избиратели, са избиратели, които колкото повече ги нахъсваш срещу ГЕРБ и колкото повече денонощно говориш за корупция в България, която не си разкрил и колкото повече атакуваш Русия по един или друг начин, ти мотивираш своя фен клуб", каза още той.  По думите му ни трябва ни ново правителство, в което да се търси съгласие и консенсус. 

Плевнелиев коментира твърденията на Лена Бориславова за хора, които са взимали по 4000 лв., за да говорят в неясна защита. "Не може, аман, писна ми,  да се разхождат едни списъци. Извадете най-после доказателствата", призова Плевнелиев. Той заяви, че му е направило впечатление как Бориславова дава политически отново популистки квалификации.  "Казва на президента на България, че е политик от миналото. Този "политик от миналото", който съм критикувал, има поне още 4 години да работи. Мисля, че след 4 години отдавна ще сме забравили коя е Лена Бориславова", заяви Плевнелиев. По думите му Радев не е политик от миналото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай