Писмо от Цветан Василев подлуди държавата

Писмо от Цветан Василев подлуди държавата | StandartNews.com

Писмо, подписано от банкера Цветан Василев, подлуди държавата. Рано сутринта на мейлите си някои медии получиха писмо от името на обвинения от прокуратурата Цветан Василев. В него са закачени сканирани копия на десетки страници на тетрадка, в която през 2013-та и 2014-та година са били записвани имената на посетителите на централата на КТБ на бул. "Цар Борис Трети" в София. Записвано е в какъв час са влезли, кога са излезли и при кого са били.

Минути след публикуването на изпратения мейл достоверността му бе потвърдена пред "Дневник" от един от адвокатите на Цветан Василев - Константин Симеонов. Два часа по-късно обаче другият адвокат на банкера - Христо Ботев, отрече писмото да е изпращано от Цветан Василев. "Писмото не излиза от него. Каквото има да казва, той го съобщава чрез личния си сайт", каза Ботев пред "Дневник".

Малко след това в личния си сайт Цветан Василев публикува съобщение, че не е разпространявал писмото. В изявлението на страницата му обаче не се казва дали информацията в мейла е автентична.

Веднага след публикуването на имената на част от посетителите на Цветан Василев в банката, се появиха и първите коментари на посочените в тетрадката имена.

"Нямам хора в списъка, изпратен от Цветан Василев", каза премиерът Бойко Борисов по време на конкурса „Учител на годината" в отговор на въпрос, свързан с изпратения до медиите от името на Цветан Василев списък от личности, сред които политици и общественици, които са го посещавали в кабинета му. "Мен ме няма със сигурност. Аз нямам хора там", заяви премиерът Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай