Писмо на Първанов смути "Позитано"

Писмо на Първанов смути "Позитано" | StandartNews.com

София. Писмо на Георги Първанов смути "Позитано".

В него бившият президент официално кани соцдепутатите да участват в инициираните от него дискусионни клубове. Първата сбирка ще е на 22 септември в зала 6 на НДК. Дискусиите са наречени "Български дебати: За националния успех!". В поканата е отбелязано лаконично, че дебатите ще са "по актуални политически теми". Писмото на Първанов е било изчетено на заседание на групата от зам.-шефа на БСП Янаки Стоилов в отсъствието на Станишев, който бе в Брюксел за среща на ПЕС. Близки до соцлидера се разгневили на задочната трибуна, която Стоилов дал на експрезидента. И отсекли, че дискусиите в БСП се правят по време на пленумите на партията. Депутатите разказаха, че докато заседанието още вървяло, Станишев звъннал на Стоилов да иска обяснения. А зам.-шефът на БСП напрегнато обяснил, че писмото е официален документ и нямало как да не го прочете. Дискусионните клубове на бившия президент изнервиха висшия апарат на Столетницата, защото удивително приличат на замразения му проект АБВ.


Повече от тактично голяма част от червените избарнници  се оказаха много ангажирани на 21 и 22 септември. Едни обясниха, че са по тържества за Независимостта, други нямало как да отсъстват от чествания на годишнина от Септемврийското въстание извън София. Репортери се увериха, че най-задаваният въпрос сред соцдепутатите е "Какво ще правиш в неделя?". Засега в инициативата на Първанов ще отидат само Кирил Добрев и Страхил Ангелов. Но те и бездруго минават за опоненти на соцлидера. "Предлагам да не търсим врага с партиен билет, а да се обединим", каза Добрев. Ангелов допълни, че е редно да е на дискусията, защото е инициатива на най-успешния български президент, който е и член на соцпленума. Георги Кадиев пък заяви, че "вероятно ще отиде".


Депутати разказват, че вече се чуват съвети към Станишев, вместо да неглижира събитието, не само да отиде на дискусията на Първанов, но и да си подготви кратко слово за приоритетите на социалистите. И така да наложи дневния ред в партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай