Събота,

ПФ оглави комисията по етика, вътрешната сигурност - за Реформаторите

От: Администратор -
A
A
A

София. Народното събрание окончателно определи състава и на последните 10 парламентарни комисии, за които не стигна времето вчера. 

Както се очакваше, ГЕРБ получи председателските места в още 4 комисии. Менда Стоянова оглавява бюджетната, Делян Добрев - енергийната, Джема Грозданова председателства комисията по външни работи, а Милена Дамянова е председател на образователната комисия.

БСП получи ръководството на комисията по икономическа политика и туризъм, която ще бъде оглавена от Петър Кънев.

Реформаторският блок поема председателските места на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в лицето на Атанас Атанасов и на комисията за взаимодействие с гражданските организации - Бойка Маринска.

Патриотичният фронт ще оглави комисията за наблюдение на ДКЕВР, но председател няма да бъде лидерът на НСФБ Валери Симеонов, а депутатът Искрен Веселинов. ПФ взема и ръководството на комисията за борба с корупцията и парламентарна етика, председател на която ще бъде Валентин Иванов.

АБВ взема ръководството на комисията по отбрана, която ще бъде оглавена от ген. Михо Михов.

Общо ГЕРБ имат 9 председателски места в комисиите, РБ – 5, БСП – 1, ДПС – 1, ПФ – 3, АБВ – 2, БДЦ – 1. "Атака" не получава ръководство на нито една комисия, единствено Десислав Чуколов стана зам.-председател на комисията по труда и социалната политика.

В четвъртък дългите дебати позволиха избирането само на 12 от 22 парламентарни комисии.  

Комисията по икономическа политика и туризъм, комисията по енергетика, комисията по бюджет и финанси, комисията по външна политика, комисията по отбрана, комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, комисията по образование и наука, комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите, комисията за борба с корупцията, конфликта и интереси и парламентарната етика и комисията за наблюдение на дейността на ДКЕВР бяха сформирани днес.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички