Петров: БДЦ няма да участва в общи опозиционни действия

Петров: БДЦ няма да участва в общи опозиционни действия | StandartNews.com

„БДЦ няма да участва в общи опозиционни действия, без значение в какъв формат са те". Това заяви говорителят на партия Български демократичен център Росен Петров след срещата между БДЦ и БСП днес.

„Ние от БДЦ вече нееднократно заявихме, че за нас приоритет е запазването на стабилността и спокойствието в страната, за да могат да бъдат доведени до край започналите реформи. Ние, разбира се, няма да останем безкритични към управлението на страната. Предстоят редица законодателни инициативи на БДЦ, касаещи развитието на икономиката и най-вече на българското производство, тъй като смятаме, че в този сектор има още какво да се направи", обясни Петров, цитиран от пресцентъра на БДЦ.

„Приехме поканата на колегите от БСП, защото го изисква политическата култура на всяка центристка партия, каквато е БДЦ – да може да води конструктивен диалог, както с партиите в дясно, така и с тези в ляво", категоричен бе депутатът от БДЦ и поясни, че именно това е нормалният процес на правенето на политика и БДЦ ще продължи поведението си в този дух, както са го правили и досега, залагайки на диалога в отношенията с всяка една партия в Народното събрание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай