Петков започна деня с обещание да плати дължими пари

Вчера хотелиери и настанени при тях украински бежанци блокираха пътя Бургас-Варна

Петков започна деня с обещание да плати дължими пари | StandartNews.com

Парите за хотелиерите, настанили украински бежанци, ще бъдат изплатени, съобщи премиерът в оставка Кирил Петков в началото на днешното правителствено заседание.

След решение на Министерския съвет ще бъдат изплатени 80 милиона лева, като средствата са осигурени от европейски програми, уточни министър-председателят.

Вчера хотелиери и настанени при тях украински бежанци блокираха пътя Бургас-Варна, а днес други дори заплашиха, че ще съдят държавата.

Петков каза още, че е завършила работа работната група, където е направена по прозрачен начин програмата за финансиране на общините, с цел да може максимален брой хора да почувстват ефекта на тези проекти.

Днес ще бъде създадено и дружеството, което ще позволи извършването на спасителни операции по въздух. Това е една огромна победа за българското правителство и българските граждани, каза Петков.

Кабинетът в оставка ще обсъди проект на решение за одобряване на национален план за развитие на комбиниран транспорт в България до 2030 година.

Включен е доклад относно изпълнението на план за действие за 2022 година с мерките, произтичащи от членството на България в ЕС към 30 юни 2022 година.

Ще се разгледа отчет на шестмесечната програма с приоритетните за Република България теми и досиета по време на Френското председателство на Съвета на Европейския съюз и други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай