Неделя,

Петков удари по масата. Скара се на Лавров

От: СТАНДАРТ -
27177
Петков удари по масата. Скара се на Лавров
A
A
A

Премиерът Кирил Петков удари по масата и се скара на руския външен министър Сергей Лавров.

„Имаме ясни санкции за руски полети. Няма да бъдем тези, които нелегално да пускаме нечии външни министри, само защото те си мислят, че имат право", коментира министър-председателят отказа на България да даде въздушен коридор за самолета на Лавров. Северна Македония и Черна гора направиха същото. Така визитата на руския дипломат № 1 в Сърбия, която трябва да се състои вчера и днес, бе отменена.

"Има закон, има правила и страната ни ще ги следва. Оттук нататък ще бъдем един партньор в ЕС, от който не може да се очакват неприятни изненади”, категоричен бе Кирил Петков.

"Актуализацията на бюджета в момента решава базов проблем. Въпреки, че  икономиката в последните 4 месеца е с позитивен растеж, инфлацията застрашава хората с най-ниски доходи. Акцента на актуализацията е да покрием именно тези хора. Нашето обещание е да няма никой под линията на бедност и искаме да си го изпълним. Това е първият ни приоритет", коментира Петков след събранието на Националното сдружение на общините.

По думите му „работодателите знаят, че това, което е обещано, ще бъде изпълнено". „Допълнителните средства, които се акумулират в енергийната система, ще бъдат върнати обратно на бизнеса”, увери Петков.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички