Петков се закла заради Коцев и Рашков! Снимките с пачки евро не го притесняват

Не може с някакви снимки на пачки да се опитва да се замаже нещо по-страшно, каза той

Петков се закла заради Коцев и Рашков! Снимките с пачки евро не го притесняват | StandartNews.com

Кирил Петков се самозакла. Бившият премиер, който громеше Бойко Борисов заради снимките на нощно шкафче с кюлчета, сега не се притеснява от новите фотоси на Живко Коцев и Бойко Рашков.

ВИЖ ОЩЕ: Новите снимки! Пудел, пачки, Живко Коцев и Бойко Рашков

„Афера” пусна нови снимки, на които се вижда кашон с пачки евро, кученце, което на единия кадър носи пачка в устата си, а на другия как Коцев го гушка.

Аз лично съм притеснен. Притеснен съм повече от вчерашната новина, в която премиерът уведоми съдията, който изпълнява с прокурорската задача да може да разследва главния прокурор, защото вече имаме фактически сигнали, писмени сигнали реално, че главният прокурор лично е заплашвал главния секретар, каза Петков. Но и дума не обели за изтеклия в медиите протокол от разпита на Живко Коцев, в който главният секретар на МВР, записан като свидетел № 3, заявява:

"Марин и Стефан ме запознаха с „Паскал“, знаех, че са контрабандисти и кадруват в митниците през Петя Банкова"

остувал съм на техни лични или семейни тържества, както и те са гостували на мен, съответно сме си разменяли подаръци".

"В един по-късен етап, когато вече познавах и сина на Мартин - Стефан Димитров научих, че те имат приятелски отношения с г-н Бойко Рашков Продължително време съм имал служебни отношения с г-н Рашков, посещавал съм неговия дом и там съм виждал Марин и Стефан".

"Моята лоялност към г-н Бойко Рашков е основната причина да поддължам контактите си с Марин и Стефан".

Протоколът бе публикуван от Епицентър.БГ. Според адвокат Людмил Рангелов, който защитава шефката на митниците Петя Банкова, няма съмнение, че свидетел № 3 е Живко Коцев.

На въпрос дали подкрепя Живко Коцев, Петков отговори, че обвиненията с часовника са заради нещо по-страшно. „Прокуратурата отново се използва като бухалка. Представяте ли си в друга европейска държава главният прокурор да изнудва главния секретар? Това звучи безумно", каза Петков.

Той, разбира се, не коментира информацията, че Коцев сам е отишъл в Комисията за противодействие на корупцията и сам е дал показания, след като на 3 април, когато започва операцията на ДАНС в митниците, в 6 часа му се обажда Стефан Димитров, един от обвиняемите за организирана престъпна група за контрабанда, търговия с влияние и подкупи. „Има полиция пред нас, трошат ми вратата, какво да правя…?!“- казва Стефан Димитров. Той е на всички снимки с Коцев, които през последните дни изтекоха в медиите – от СПА хотели и домашни купони.

„Не може с някакви снимки на пачки да се опитва да се замаже нещо по-страшно", каза още Петков.

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай