Петков опита да стресне Борисов! Атаката

Какво каза един от лидерите на ПП на бившия премиер

Петков  опита да стресне Борисов! Атаката | StandartNews.com

Нови искри взеха да хвърчат между лидерите на ПП и ГЕРБ.

Това, което мога да кажа на господин Борисов е, че би трябвало да е доста горд, че подкрепя това правителство. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петковl по повод заявката на лидера на ГЕРБ  Бойко Борисов, че първата политическа сила няма да свали правителството, предаде репортер на "Фокус". "

Мисля, че имаме един много добре работещ Министерски съвет в едно много трудно време за всички българи", категоричен бе Петков.

Той припомни, че първите две политически сили имат уговорка да съгласуват министерските назначения в кабинета и подчерта, че когато дойде време за смяна или ротация, това не би могло да се случи без съгласието на ПП-ДБ."Когато говорим за ротация, имаме ясна уговорка, че той без нас не може да смени нито един министър", каза той.

Той посочи и успехите на правителството до момента: "Виждате как министър-председателят Денков минава криза след криза напълно успешно. Виждаме как министърът на регионалното развитие например спира обществени поръчки за 4 млрд. лева и пуска по най-прозрачния начин новите, виждаме как министърът на финансите успя да стигне от 6% дефицит до 3% дефицит само за няколко месеца".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай