Петков и Василев с 671 души за властта. Ето от къде са взети

Бившите министри промениха позицията си към ДПС и ГЕРБ

Петков и Василев с 671 души за властта. Ето от къде са взети | StandartNews.com

671 души стоят зад Кирил Петков и Асен Василев. Това съобщиха бившите служебни министри в бТВ, след като днес представиха проекта си „Продължаваме промяната”. Това са хора, които през последните 12 години са минали през нашите курсове, каза Петков. И обясни, че ще интервюират всеки, който иска да стане депутат под бранда им. Става въпрос за Харвардските курсове към Стопанския университет на Софийския университет.

Със 7 партии преговарят за мандатоносител Петков и Василев. Сред тях не е МИР, казаха бившите министри и съобщиха, че са имали разговори с „Волт”, основана от Настимир Ананиев, бивша дясна ръка на Меглена Кунева.

Петков и Василев обаче нямало да приемат условие от типа: ето ви нашата партия за мандатоносител, дайте ни 5 избираеми места и не питайте кои са хората. Двамат щели лично да разговарят с всеки.

Както по-рано през деня съобщиха Петков и Василев кандидат-депутатите трябва да подпишат договор за почтеност, с който да обявят сметките и активите си, да имат добра кариера извън политиката, да няма скандали около тях и да не са били преди това в повече от една партия. В една може, но в 3-4, прескачането от една в друга партия не ми харесва, каза Петков, който преди това е бил учредител на „Демократична България”.

Петков и Василев промениха позицията си към ДПС и към ГЕРБ. На въпрос биха ли работили с ДПС, Василев заяви: „Ако ДПС кажат: „Да, „Магнитски“ е истинското изражение на това, което се случва в България. Да, г-н Пеевски наистина е просрочил няколко закона. Да, има лоши практики и корупция, и ние сме готови да се откажем от този начин на правене на бизнес и политика“. Тогава – може би.

По думите на Петков същото важи и за ГЕРБ. „Ако ГЕРБ кажат: „Направихме огромна грешка, като сложихме 630 млн. лв. без обществени поръчки“. Ако кажат: „Съжаляваме, че нямахме дори строителни разрешения за язовирите“. Ако кажат: „Беше неправилно да похарчим 190 млн. лв., за да направим Правителствен комплекс“. (…) Тогава – защо не“, допълни Петков.

Той съобщи, че от десния спектър вижда много съмишленици и би работил с тях. Спомена, че би работил с хора от „Изправи се БГ! Ние идваме" и БСП, спомена и Мика Зайкова от „Има такъв народ".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай