Петима номинирани за лидер на СДС

Петима номинирани за лидер на СДС | StandartNews.com

София. Петима са номинираните за лидер на СДС до момента Иван Сотиров Константин Арабаджиев, Божидар Лукарски, Веселина Симеонова и Драго Михалев. Неговата кандидатура беше подадена едва днес на 21-та национална конференция на СДС, която се провежда в столицата.

Сегашният председател Емил Кабаиванов няма да се кандидатира за поста. "Основната отговорност за провеждането и резултатите на едни избори носи председателят, затова аз си подадох оставката и няма да кандидатирам за лидерския пост", заяви Кабаиванов от трибуната на партийния форум. Той обаче обясни, че ще остане в ръководството на СДС, за да докаже, че има приемственост в политиката и развитието на формацията.

Кабаиванов загатна и как ще се развива партията. "Нужно е създаването на широк десен блок, но не от 4-5 партии, които се обединяват, за да прескочат 4-процентната бариера за влизане в парламента". Според него трябва широк десен съюз "без менторство и лидерство, а с равнопоставеност на всички субекти в него". "СДС няма да е причина за несъставянето на подобно обединение вдясно", ние ще работим за него, декларира Кабаиванов. Според него актуалната политическа ситуация предполага едно единствено решение - подаване на оставка от правителството и насрочване на нови избори.

Конкретните решения за развитието на СДС ще се вземат днес от всички делегати на конференцията след провеждане на дебати при закрити врати. По-късно ще бъде избран и новият лидер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай