Петима министри в отпуск за ЧНГ

Петима министри в отпуск за ЧНГ | StandartNews.com

София. Петима министри от кабинета на Пламен Орешарски са си заявили отпуск за празничните дни. Това става ясно от справка по Закона за достъп до обществената информация, с която "Стандарт" разполага.

Външният министър Кристиан Вигенин си е взел два дни платен годишен отпуск от 27 декември. Строителният министър Десислава Терзиева по същото време също е в заслужена почивка, която вече е заявена. Колежката й - здравният министър Таня Андреева, също ще почива по това време. И образователният министър Анелия Клисарова е записала да почива 2 дни от 27 декември. Така четиримата министри от кабинета ще имат на разположение 10 почивни дни, за да изкарат празничните дни със семействата си.

За сметка на това транспортният министър Данаил Папазов е заявил отпуск от 21 декември за пет работни дни. Така той няма да бъде в кабинета си за цели 16 дни. По закон министрите имат право на 30 дни годишен отпуск. Заради факта, че те са започнали работа във втората половина на годината, дните им са 18. Само вицепремиерът Даниела Бобева има 15 дни, защото беше назначена от премиера по-късно. Единственият министър, който не е почивал нито един ден и не е заявил отпуск до края на годината, е културният - Петър Стоянович. Премиерът Пламен Орешарски пък е бил в отпуск само 5 дни в края на август. По същото време в почивка са били и икономическият министър Драгомир Стойнев, финансовият Петър Чобанов и социалният Хасан Адемов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай