Вторник,

Петима министри участват в парламентарния контрол

От: Редактори -
Петима министри участват в парламентарния контрол
A
A
A

Петима министри ще участват в парламентарния контрол днес.

Пръв на трибуната ще се качи силовият министър Младен Маринов, към когото има само един въпрос от народен представител и той е свързан с телефонните измами.

Петя Аврамова, министър на регионалното развитие, ще отговаря на въпросите на депутатите веднага след това. Към нея има общо пет въпроса, всички свързани със строителството на пътища в страната.

Трети на парламентарната трибуна ще се качи социалният министър Бисер Петков. Той ще отговаря на въпрос относно възможностите за социално включване на възрастните хора над 60 години. Петков ще даде отговор и на въпрос относно спорния проект на Национална стратегия за детето 2019-2030 г., породил вълна от недоволство в обществото.

Росен Желязков, министър на транспорта, ще отговаря на питане относно съоръжението Летище Пловдив.

Към енергийния министър Теменужка Петкова има само един въпрос и той е свързан със статуса на проекти на Електроенергийния системен оператор.

Поради ползване на отпуск по болест, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват министърът на спорта Красен Кралев, а поради отсъствие от страната екоминистърът Нено Димов.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички