Перник сдобри червените лъвове

Кметицата Янакиева сложи един до друг на сцената Станишев и Първанов

Перник сдобри червените лъвове     | StandartNews.com

Перник.  След повече от година тиха война Сергей Станишев и Георги Първанов заровиха томахавката. Хитър номер на кметицата Росица Янакиева събра на един президидиум двамата доскорошни врагове и те заедно раздадоха членските книжки на новозаписали се социалисти.

Чудото стана в понеделник вечерта след гостуване на Станишев в близкото градче Батановци. В програмата на червения лидер бе предвидена и среща със съпартийци и симпатизанти в зала „Панорама“в Перник. Същия ден пък Първанов бе на работна визита в родната си община Ковачевци. Неочаквано той се появи вечерта в залата в Перник. Преди няколко месеца двамата отново се засякоха, но тогава доскорошният президент не уважи соцакцията на партийния председател.

Появата на Първанов взриви залата. Домакините поканиха и него и Станишев в президиума на сцената, заедно с кмета Янакиева, която също е член на Висшия съвет на БСП. По протокол на градоначалника бе посочено мястото между двата червени лъва, но тя реагира светкавично и седна встрани, поставяйки ги един до друг. Гледката докара до умиление социалистите, препълнили „Панорама“. След бурни аплодисменти червените активисти отприщиха поздравления за единение в партията, за каквото вече бяха изгубили надежда.

Първанов  използва момента и успокои присъстващите, че единството не подлежи на съмнение. Според него няма друга алтернатива, освен всичко да работят заедно за излизане от кризата и промяна на управлението на България. После двамата със Станишев раздадоха партийните книжки на 15 нови членове на БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай