Пеевски за Конституцията: Днес е исторически ден за България

Най-накрая имаме парламентарна република в пълния й смисъл, каза лидерът на ПГ на ДПС

Днес е исторически ден за България. Много съм доволен от успеха. Това коментира лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски, след като мнозинството в парламента прие със 165 гласа „за” измененията в основния закон.

ВИЖ ОЩЕ: 165 гласа! Промените в конституцията приети с аплодисменти

Най-накрая имаме парламентарна република в пълния й смисъл, каза Пеевски. И допълни: „Положихме максимални усилия с колегите”.

Приключихме темата с тези служебни правителства, които управляват безконтролно, коментира още Делян Пеевски. Той обясни, че една от най-важните промени в Конституцията е въвеждането на непрекъсната работа на парламента. Няма да има безвремие и ще има контрол над служебните министри, каза председателят на ПГ на ДПС.

Има вече и голям избор за служебни премиери – широк кръг. Много съм доволен от успеха, заяви той.

За съдебната система е ясно – тази реформа е изключително важна. Надявам се, че това е един добър ден за България, подчерта още Пеевски.

Председателят на ПГ на ДПС съобщи, че следващата стъпка на конституционното мнозинство са съдебните закони. За регулаторите има време – ще гледаме внимателно и ще обсъждаме, заяви Пеевски.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Димас
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://da.gd/xlbio

Откажи
Йоно
преди 4 месеца

Изчезни

Откажи
Eмилия
преди 4 месеца

Защо коментарът ми не излиза???

Откажи