Пеевски с нов удар по "Кешгейт", чака прокуратурата

Очаквам "Трети март" да е проруска партия, никога няма да работим в нея, каза лидерът на ПГ на ДПС

Пеевски с нов удар по "Кешгейт", чака прокуратурата | StandartNews.com

Лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски съобщи, че е изпратил на прокуратурата "запитвания" във връзка с твърденията му от последните дни за корупционни практики в екипа на президента Радев. Засега той не е получил призовка да даде обяснения.

„Направил съм запитвания вече, очаквам да получа някакви отговори“, добави той и коментира, че очаква да бъде поканен в прокуратурата.

"Надявам се да не се бави прекалено много, защото виждате, че обществото се вълнува от тези въпроси какво се случва в тъмната институция. Ето, казах ви, запознах се в медиите с много разкрития, отдал съм по всичко питания, очаквам отговори", каза Делян Пеевски преди заседанието на парламентарната правна комисия. 

Ако „Трети март“ е проруска партия, ДПС няма да работи с нея, коментира още Пеевски пред журналисти в парламента.

„Не съм видял досега да има партия. Като се създаде „Трети март“, гледам, че я създават, ако има разговори, ще видим каква ще бъде тази партия, ако е проруска, както очакваме, никога няма да работим с нея“, каза народният представител. По думите му по-атлантическа партия от ДПС няма в този парламент.

Ние не участваме в изпълнителната власт и няма да участваме, нямаме и желание, заяви Пеевски в отговор на журналистически въпрос дали от ДПС са канили президента да влезе в „сглобката“ във връзка с думите от вчера на вицепрезидента Илияна Йотова. Той посочи, че е коректно въпросът да бъде зададен не на ДПС, а на ГЕРБ и ПП-ДБ.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че не е отправял оферта към президента да е част от „сглобката“.

Очаквайте подробности!

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Тодор
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи