Пеевски: Денков не може сам да се защити, има нужда от батковците

Интересува ме само оценката на хората, каза председателят на ПГ на ДПС

Пеевски: Денков не може  сам да се защити, има нужда от батковците | StandartNews.com

Оценката за всеки политик и за партията дават хората. На миналите избори хората дадоха ясна оценка, че ДПС е втора партия в държавата. На това обединение ПП и другите партии дадоха четвърто място. Това коментира председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента по повод критиките от страна на „Продължаваме промяната“ за негово изказване срещу премиера Денков.

„Мен ме интересува само тяхната оценка. На тези хора не ме интересува“, заяви той.

„Какъв вот да даваме? Денков, както виждате не може сам да се защити. Той има нужда от батковците. Той си отива след три месеца. Виждаме, че батковците му го пазят – тези от ПП, Кирил Петков, Асен Василев”, каза Пеевски.

Просто достойно нека да заемат премиерското място те. Защо са го пратили това момченце да си играе в този кабинет, което е немирно и с играчките не знае какво да прави. Той не знае как да управлява, посочи председателят на ПГ на ДПС.

„Оценката я дадоха хората. Вие смятате ли, че той с е справил? Държавата – сняг, няма електрическо, все още има места, в които няма електричество. Оценката му я дадоха хората – пълен провал“, категоричен бе той.

„Благодарение на ДПС се случиха много хубави неща в последните шест месеца. А иначе свалянето на Денков зависи само от ГЕРБ“, подчерта Пеевски.

„Ние подкрепяме политики, както приемаме сега Конституцията. Ние никога не сме подкрепяли Денков в цялост. Ние дадохме два гласа за избирането на това правителство, за да може да има евроатлантическо мнозинство в парламента и евроатлантическо правителство. Денков е тема, която е приключена след три месеца. Няма смисъл повече да дискутираме за този човек. Той просто не се справи“, изтъкна председателят на ПГ на ДПС.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай