Пазар на депутати! Добрев притеснен ще мине ли вотът

Твърде вероятно е до деня на вота на недоверие да бъдат напазарувани още депутати и вотът да не мине, каза депутатът

Пазар на депутати! Добрев притеснен ще мине ли вотът | StandartNews.com

Сериозно притеснение дали вотът на недоверие към кабинета на Кирил Петков ще мине, изрази депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

"Най-почтените и най-моралните, нетолерантните към корупцията от "Продължаваме промяната", защото те самите така се определят, пазаруват вече 10 дни депутати. Кога петима, кога един. Твърде вероятно е до деня на вота на недоверие да бъдат напазарувани още депутати и вотът да не мине.", коментира Добрев през БНР.

"Ситуацията в страната е толкова тежка, че не виждам друг изход освен избори. Причината не е само, че положението е нетърпимо и този кабинет трябва да падне, а и това, че не виждам каква конфигурация би могла да се направи в този парламент за друго мнозинство.

При всяка друга комбинация и "Възраждане" трябва да е в управлението, а ние ценностно се разминаваме прекалено много с тях. Те задават въпроси за еврозоната, за НАТО за ЕС, които пред нас не стоят и никога не са стояли.

Ако ИТН не бяха свалили доверието си от кабинета, нямаше да внесем вот на недоверие, защото няма нито едно свалено правителство, свалено с вот на недоверие.", каза Добрев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай