Павлова настоява за диалог между партиите

Павлова настоява за диалог между партиите | StandartNews.com

София. "Трябва да има диалог между всички политически партии". Това каза пред БНР Лиляна Павлова от ГЕРБ по повод отношенията на партията с Реформаторски блок.

"Именно за това за мен е много изненадващо - изказвания, действия или декларации, които правят партии, с които сме членове на едно и също политическо семейство. Партии, с които, ако погледнем и своите програми и убеждения, излизаме и виждаме, че всъщност нямаме различия в принципите и политиките, които искаме да отстояваме и в същия момент такъв тип декларации са изненадващи", коментира тя.

На въпрос дали ГЕРБ може да управлява с друг премиер, ако спечели изборите, Павлова отговори: "Винаги съм на мнението, че всичко е възможно на този свят, но преди всичко трябва да видим как ще гласуват българските граждани и ще дадат ли на някой да има мнозинство и да състави самостоятелно правителство. Ако се не получи това, може да се мисли в каквато и да е друга посока, но не трябва да предрешаваме".

Най-важното, което очакваме от служебното правителство безспорно е провеждането на честни избори и доколкото е възможно, стабилизирането на ситуацията във финансовата и икономическата сфера, посочи още Павлова. И изтъкна, че трябва да спрат неразумните харчове, да се наблегне на борбата срещу и върху работата по еврофондовете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай