Понеделник,

Паунов:Служебно правителство ще е хаос и безвремие

От: Рачо Рачев -
A
A
A

Целта на протестиращите провалени политици е ГЕРБ да бъде разрушена. Президентът Радев непрекъснато повтаря, че иска върховенство на закона и правова държава, но забравя опита си с раздаването на присъди. Спомнете си онова „остава ви още една седмица“ към народните представители. Това заяви административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов на областно събрание на ГЕРБ – Враца. На събитието присъстваха още депутати, кметове, съветници, представители на общинските структури, както и членове и симпатизанти на ГЕРБ.

„Радев иска оставка на легитимно избраното правителство и на главния прокурор. Това е в абсолютно противоречие с Конституцията и принципа за разделение на властите. Само тези действия трябва да ви говорят за това, че този човек и хората, които стоя зад него, са много опасни за държавата. Не искам да си представям какво ще се случи, ако се стигне до служебно правителство. Изпадаме в хаос и безвремие“, коментира Цветомир Паунов.

„Намираме се в сложна и необичайна политическа обстановка. Пандемията доведе до кризата в много сектори в държавата. Но тази криза е много добре използвана от всякакви политически и неполитически субекти в настоящата ситуация. Този общ фронт, който се образува срещу ГЕРБ, е фронт не само от настоящи и бивши политици, но и от хора с накърнени икономически интереси. Личности, намиращи се в Дубай и Сърбия“, заяви инж. Петя Аврамова, областен координатор на ГЕРБ – Враца и министър на регионалното развитие.

 „Предсрочни избори не трябва да има! Идните месеци трябва да стигнем до всеки един човек и хората да чуят от нас за това, което прави министър-председателят Бойко Борисов, какво прави правителството, нашите кметове и всичко, което е в интерес и полза на хората. Да намерим разумен диалог“, призова Аврамова.

„ЕК предлага бюджет за всеки 7 години, а за следващия програмен период 2020-2027 г. той е по-висок от този, който страната ни има в момента. От това личи доверие в българското правителство, в институциите, в начина, по който се изразходват средства. Това, което направи премиерът Борисов, е без прецедент. Освен, че успя да защити повече средства за България, договори и 200 млн. евро целеви субсидии за Северозападния регион. Вярвам, че правилното им разходване ще направи така, че хората да спрат да напускат този регион. Най-трудното мина и това е благодарение на ГЕРБ и министър-председателя Бойко Борисов“, категоричен бе евродепутатът Андрей Новаков.

 „Трябва да накараме хората да се замислят – какво става след оставка? В действителност ситуацията е кризисна. Но при едно служебно правителство ще има повече реваншизъм, отколкото работа“, сподели Владимир Уручев, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП в периода 2007-2019 г.

Народният представител Красен Кръстев подчерта, че Парламентарната група на ГЕРБ е единна и изрази увереност, че мандатът ще бъде завършен успешно.

По време на срещата бяха спазени всички противоепидемични мерки, препоръчани от здравните служби.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички