Патриотичният фронт стартира от Пловдив

Патриотичният фронт стартира от Пловдив | StandartNews.com

Пловдив. От Пловдив обединените патриоти стартираха подготовката си за евровота. Под тепетата за първи път на едно място се събраха партиите, които влизат в новата политическа фармация - ГОРД, НФСБ, НИЕ, Целокупна България и Средна европейска класа.

В зала "Съединение" на Регионалния исторически музей те оповестиха, че обединението стартира поредица от открити заседания в цялата страна.

"Ние сме новата политическа сила, която мисли различно. Каузата ни е България. Имаме принципи и поставяме интересите на народа преди всичко. Личните и партийните интереси са на заден план", обяви съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов.

По думите на лидера на ГОРД Слави Бинев , който също е съпредседател на НФСБ, колкото повече са депутатите от патриотичното обединение в Европейският парламент, толкова по-добре за България. Целта е да са повече от тези на ДПС, тоест над 3, допълни Бинев.

Новата формация не се определя нито в лявото, нито в дясното политическо пространство и от ръководството обявиха, че са отворени за всеки, който поставя интересите на родината над личните и тясно партийните. Категорично патриотите се разграничиха от "Атака", с която по думите им няма да водят преговори по личностни причини. С ГЕРБ също нямали допирни точки. За Бойко Борисов Бинев каза, че е готов да забрави миналото само, ако лидерът на ГЕРБ се промени и започне да мисли по друг начин. Подчерта обаче, че не вярвал това да се случи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай