Първанова: Нужно ни е единство и справедливост

Първанова: Нужно ни е единство и справедливост | StandartNews.com

Кърджали. „В Европа има много сериозно притеснение по повод сирийските бежанци. Прогнозите са, че бежанската вълна ще надхвърли четири милиона и половина". Това коментира в Кърджали евродепутатът Антония Първанова. В тази връзка тя съобщи, че някои от по-богатите европейски страни са дали много малки заявки и квоти за приемане на бежанци. „Например една Белгия е дала само 50, Швеция – 500, но в България те са вече над 5000 и нямаме капацитет да се справим", подчерта Първанова. Тя изрази надежда, че въпросът с бежанския поток от Сирия ще доведе до приемането на обща европейска емиграционна политика.

В Кърджали евродепутатът и лидер на НДСВ Антония Първанова откри алея в хоспис „Добролюбие". По думите й местната структура на партията е преминала през различни предизвикателства, но е запазила политическата си идентичност.

Първанова подчерта, че в момента няма никаква чуваемост и правителството трудно партнира с парламента. По думите й има блокаж на институциите. „Ако те не работят, по-добре е да има избори", коментира евродепутатът.

Първанова смята, че днес на обществото е нужно национално единство и обществена справедливост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай