Първанов търси партньори в центъра

Първанов търси партньори в центъра | StandartNews.com

Готови сме на компромис, но няма да приемем менторски тон, заяви лидерът на АБВ

АБВ отива за победа на президентските избори. Търсим взаимодействие не само в лявото, но и в центристкото, защото България има нужда от уважаван държавен глава. Това заяви лидерът на партията Георги Първанов в НДК на заседание на Националния съвет, парламентарната група, новоизбраните кметове и съветници. "АБВ трябва да стане носител на институцията, има потенциала да покаже един убедителен резултат", добави той. Националният съвет е обсъдил и темата за взаимодействието в лявото пространство. "Над 40 от кметовете бяха във формула от партии от българската левица и голяма част от тези коалиции бяха успешни", отчете Първанов.

"Политическият живот не може да се развива без силна левица и убедително представяне в лявото", допълни той. И изрази готовност за компромиси в рамките на едно равнопоставено взаимодействие. "Няма да приемем високомерното отношение и менторския тон", отсече обаче лидерът. Той отчете, че АБВ е постигнала добър резултат на последните избори - над 40 общински кметове, над 120 кметове на населени места и над 150 общински съветници, избрани с прякото ни участие.

Спецзвено следи за неизпълнени обещания

Специално звено към Националния съвет на АБВ ще работи с местната власт. То ще "инвентаризира" всичко, което АБВ е поела като ангажимент като политики по време на кампанията за кметските избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай