Първанов: Плевнелиев да свика КСНС

Първанов: Плевнелиев да свика КСНС | StandartNews.com

Хасково. Президента Росен Плевнелиев час по-скоро да свика консултативния съвет по национална сигурност за изработването на план за действие относно кризата с бежанците, призова Георги Първанов. Той участва в дискусия по проблема на бежанците в Харманли.

Според него българските институции нямат единна позиция за действие в момента по проблема, което означава „ бягство от ангажимент". Първанов изказа недоумение и за липсата на дебат в парламента по въпроса с бежанците.

Според Първанов има редица въпроси, които чакат отговорът си. Сред тях е и точната преценка за реалното положение в центровете за настаняване на бежанци. „ Най-големият въпрос е без съмнение дали сме в състояние да им гарантираме хуманитарното отношение, за което говорим", каза още Георги Първанов на дискусията по проблемите на бежанците в Харманли. Той обеща, че ще съдейства за изработването на модел за обучение на сирийските деца у нас, който ще бъде предложен на Министерството на образованието като вариант за бързото прихващане на децата в училище.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай