Понеделник,

Първанов: Плевнелиев да свика КСНС

От: Администратор -
A
A
A

Хасково. Президента Росен Плевнелиев час по-скоро да свика консултативния съвет по национална сигурност за изработването на план за действие относно кризата с бежанците, призова Георги Първанов. Той участва в дискусия по проблема на бежанците в Харманли.

Според него българските институции нямат единна позиция за действие в момента по проблема, което означава „ бягство от ангажимент". Първанов изказа недоумение и за липсата на дебат в парламента по въпроса с бежанците.

Според Първанов има редица въпроси, които чакат отговорът си. Сред тях е и точната преценка за реалното положение в центровете за настаняване на бежанци. „ Най-големият въпрос е без съмнение дали сме в състояние да им гарантираме хуманитарното отношение, за което говорим", каза още Георги Първанов на дискусията по проблемите на бежанците в Харманли. Той обеща, че ще съдейства за изработването на модел за обучение на сирийските деца у нас, който ще бъде предложен на Министерството на образованието като вариант за бързото прихващане на децата в училище.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички