Партийците отиват във втория ешелон

Партийците отиват във втория ешелон | StandartNews.com

София. След като министерствата се поемат от експерти, властта на партиите ще се прокарва през зам.-министрите, научи "Стандарт" от политици. Вторият ешелон ще следи за спазване на политическия курс. Засега се говори, че зам.-министър на икономиката ще е депутатът от БСП Явор Куюмджиев, който дълго бе спряган за титуляр на поста. Зам. регионален министър пък можело да стане соцдепутатът Димчо Михалевски. Който е спряган и за шеф на ресорната парламентарна комисия.

На "Позитано" 20 се говори, че Георги Кадиев може да поеме митниците. Зам. финансов министър ще е Кирил Ананиев. За същия пост партийци опитвали да прокарат и Любомир Дацов, който беше заместник на Орешарски при тройната коалиция. Но вероятно нямало да стане.

Засега се знае, че ДПС отново ще предложи за зам.-министър на земеделието Бюрхан Абазов. Той вече е заемал поста при правителствата на Симеон Сакскобургготски и на Сергей Станишев.

Предполага се, че поста си ще запази зам.-шефът на МВР Димитър Георгиев. Другият силов зам.-министър вероятно щял да е Красимир Петров, който оглавяваше Гранична полиция и баретите преди време.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай