Партията на отцепниците от ГЕРБ ще се казва БАСТА

Партията на отцепниците от ГЕРБ ще се казва БАСТА | StandartNews.com

София. „Новата политическа партия от бивши членове на ГЕРБ ще се казва БАСТА". Това заяви бившият народен представител от ГЕРБ Емил Димитров пред „Фокус". „Българи за алтернатива на страха, тоталитаризма и апатията" означава абревиатурата на бъдещата политическа партия, в която ще участват отцепниците от ГЕРБ, обясни Димитров.

„Партията ще е в център дясно. Идеите ще бъдат представени в момента, в който обявим, че сме подписали учредителен протокол. Партията ще бъде с хоризонтална структура, без лидер. Ще има двустепенна управленска структура – управителен съвет от млади хора в активна възраст и ние – т.нар. съвет на ветераните, които участвахме в политиката", каза Димитров и уточни, че ветераните в партията няма да участват в изпълнителната власт.

„Призоваваме и останалите партии да го направят, ако желаят, за да подновим поколението с необременени от политиката лица – поне в изпълнителната власт", добави Димитров. Той обясни, че младите участници в управителния съвет на партията ще бъдат избрани от учредителното събрание. „Общо взето, те ще са непознати. Има и такива, които не са участвали в политиката. Най-вече ще са хора от втория и третия ешелон на ГЕРБ, на които не им се даде възможност да се изявят досега", завърши Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай