Четвъртък,

Партията на Слави скръцна със зъби на Кацаров

От: СТАНДАРТ -
Партията на Слави скръцна със зъби на Кацаров
A
A
A

Най-голямата група в парламента – „Има такъв народ”, скръцна със зъби на здравния министър Стойчо Кацаров и поиска с декларация да отмени последната си заповед за противоепидемичните мерки.

"Г-н министър, отменете заповедта, даваща основание на редица ръководители да правят интерпретации по темата за противоепидемични мерки", призова в декларация от името на ПГ "Има такъв народ" Андрей Чорбанов, предаде БТА.

"Когато се касае за ограничаване движението на болни хора, потенциални разпространители на заболяването, това се нарича карантина, когато бъдат ограничавани правата на здрави и активни хора без никакви показания, но с презумпция за вероятно носителство - се нарича тирания", завърши той.

В началото на декларацията Чорбанов отчете, че през последните седмици нараства броят на заразените с коронавирус, което респективно повдига въпроси по отношение на мерките, необходими за адекватното посрещане на настъпващата здравна и икономическа криза.

"И, докато отделянето на средства за болниците, лекарства, медицински екипи са резонна насока за сериозни усилия, то някои решения на здравните и образователните власти будят оправдана тревога сред големи групи от гражданите, така и у ПГ ИТН", заяви депутатът. Той посочи, че последната заповед на здравния министър е дала възможност на много ведомствени и административни ръководители на всякакво ниво да предприемат лични мерки, базирани на заповедта.

"Изключително притеснителна е заповедта на ректора на Медицинския университет в Пловдив, указваща дискриминационни условия за обучение на студенти със здравен сертификат срещу коронавирус спрямо тези, които нямат такъв", отбеляза Чорбанов. И добави, че се чуват идеи от подобен характер и на други места, които поставят при унизителни условия студенти, приети при равноправни условия и заплащащи същите такси.

"Не по-малко притеснителни са информациите, свързани с бъдещи мерки в училищата като носене на маски от малки ученици, например", допълни имунологът от ИТН. 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички