Партия МИР и Гражданско обединение „Бургазлии“ регистрираха листата си с общински съветници

Водач е председателят на „Бургазлии“ Иван Ненков

Партия МИР и Гражданско обединение „Бургазлии“ регистрираха листата си с общински съветници | StandartNews.com

Партия МИР и Гражданско обединение „Бургазлии“ регистрираха в ОИК - Бургас общата си листа с кандидати за общински съветници и за кмет на община Бургас и за кметове на населени места, които ще участват в предстоящите местни избори на 29 октомври.

Водач на листата за общински съветници е председателят на Гражданско обединение „Бургазлии“ Иван Ненков, а след него са д-р Димитър Шангов, Валери Лазаров, Елена Параскова, Венцислав Вичев, проф. д-р инж. Радостин Долчинков, инж. Иван Иванов, Герасим Варимезов, д-р Милена Орешкова и Филип Демирев.Кандидатите за общински съветници са членове на Гражданско обединение „Бургазлии“ и са разпознаваеми личности в града.

„Какъвто и да е резултатът на 29.10.2023 г., Гражданско обединение „Бургазлии“ ще продължи своята визия и ще се развива с цел подобряване условията на живот в Бургас. Приемаме това като ангажимент в полза на обществото и смятам, че всички ние го дължим на града си. Нека бъде категорично ясно, че тази гражданска енергия ще бъде съхранена и след 29.10 и ще бъде насочена категорично в полза на нашият град!“, коментира водача на листата Иван Ненков.

„Изказваме благодарност на партия МИР и нейния председател Симеон Славчев, затова че безусловно ни подкрепиха и предоставиха платформата си на Гражданско обединение „Бургазлии“, за да може гражданите, които не сме членове на нито една политическа партия да участваме на тези местните избори и да имаме възможността пряко да се включим в управлението на нашата община, добави още Ненков.

МИР и Гражданско обединение „Бургазлии“ регистрира проф. д-р инж. Радостин Долчинков за кмет на община Бургас, както и Мая Петкова за кандидат кмет на село „Маринка“.

Ето и пълната листа за общински съветници на партия МИР и Гражданско обединение „Бургазлии“:

1. Иван Любомиров Ненков – Финансов контрольор, Магистър по икономика, завършва Право в БСУ, икономист, учител по икономически дисциплини. Председател на Обществения съвет на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ град Бургас. Семеен с две деца.

2. Д-р Димитър Стоянов Шангов - Доктор по икономика, семеен с две деца. Собственик и управител на инвестиционна компания. Притежава експертиза в областта на енергетиката и транспорта. До 2006 г. преподава „Икономика на индустрията“ и „Стратегическо управление“ в „Проф. д-р Асен Златаров“ град Бургас.

3. Валери Валериев Лазаров - Мениджър продажби в „Деметра Логистик“ град Бургас. Семеен с две деца. Председател на Обществения съвет на ОУ „Братя Миладинови“.

4. Елена Параскова Ефендиева - Завършила магистратура в БСУ със специалност „Програмиране и математика”, семейна с две деца. Завършва МВА в МГУ „Ломоносов“ в Москва, Русия. Франчайз партньор в агенция за недвижими имоти.

5. Венцислав Вичев Вичев – Икономист. Управляваш съдружник в сферата на ресторантьорството и туризма.

6. Проф. д-р инж. Радостин Симеонов Долчинков - Административен директор на Бургаски свободен университет /БСУ/, декан на Центъра по информатика и технически науки.

7. Инж. Иван Желязков Иванов – Съдружник, създател и управител на „Комнет България“, експерт в областта на информационните технологии.

8. Герасим Стойчев Варимезов – Експерт в областта на строителството, търговията и внос на автомобили и строителна техника. Управляващ съдружник в малка компания. Следва специалност Транспортна Техника и Технологии, степен Магистър, Университет „Проф. Д-р Асен Златаров“ град Бургас, Факултет по Технически Науки. Семеен с две деца.

9. Д-р Милена Петрова Делчева-Орешкова - Лекар-дерматолог със специализация по алергология и специалност „Социална хигиена“, понастоящем лекар в ДКЦ.

10. Филип Демирев Демирев – Икономист, семеен с две деца. Ръководител в сферата на туризма от 30 г., управител на хотел и ресторант.

11. Инж. Калуст Оник Калустян – Инженер, семеен с двама сина, на 20 и на 17 години. Магистър по „Промишлена екология” в Университет „Проф. д-р Асен Златаров” град Бургас, специалист по дезинфекция, дезинсекция, дератизация и растителна защита.

12. Адв. Светлана Добринчева Добрева –  Завършила Висше образование, специалност Право в БСУ. Вписана като адвокат в Адвокатска колегия - Бургас; Над 26 години практикува като адвокат по гражданско право. Член на обществения съвет на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ град Бургас. Завършила семестриално „Политология“ в СУ „Климент Охридски“. Има дъщеря на 19 години.

13. Мариета Ангелова Тимнева-Рохова - Магистър по английска филология и квалификация преподавател по английски език и литература и преводач. Повече от 35 години работи в сферата на образованието като учител по английски език, от които последните двадесет управлява и собствена школа за чужди езици.

14. Боряна Николова Райкова – Магистър „Начална педагогика“. Магистър „Публична администрация“. Притежава 25 г. опит в сферата на музикалното изкуство. Преподава  на деца вокално пеене. От 10 г. работи като начален учител в ОУ „Братя Миладинови“, където е и синдикален председател към КНСБ.

15. Петър Андонов Бакалов –Автомобилен състезател и шампион по Планинско изкачване, Рали и Рали спринт. Носител на национални и международни купи и награди. Треньор по картинг на деца и подготовката им за участие в Национални шампионати. Съдружник в транспортна компания.

16. Георги Стоянов Терзиев - Треньор по футбол в ФК „Нефтохимик“, учител в Спортно училище „Юрий Гагарин“ град Бургас.

17. Д-р Иван Илиев Йотов - Завършил Висш медицински институт гр. Варна. Придобита специалност по инфекциозни болести през 1999 г. Началник на Инфекциозно отделение в УМБАЛ Бургас. Владее немски, руски и английски език.

18. Марта Веселинова Грънчарова - Марта Грънчарова - учител по български език и литература в ПГРЕ " Г.С. Раковски" - Бургас. Бакалавър по журналистика. Филолог и магистър по управление на организациите в образованието, културата и изкуството. Експерт по финансово осигуряване и европейски проекти в продължение на шест години в РУО - Бургас. Богат професионален опит в административните, финансовите и учебните дейности в системата на предучилищното и училищното образование.

19. Константина Димитрова Мендизова - Завършила University of Applied Sciences, специалност: Картография и Геоматика, Магистър МУ-София, специалност  Здравен мениджмънт. Професионален опит в проектирането на Ветропаркове в страната и чужбина (Германия). Понастоящем офис мениджър, финансово консултиране за инвестиране в България и обслужване на чуждестранни фирми. Езици- немски, английски, руски, сърбо-хърватски.

20. Карамфила Георгиева Гочева – Икономист, семейна с две деца. Завършила Бакалавърска степен в СА Свищов: ”Застраховане и социално Дело” и Магистърска степен: Международен Бизнес и Мениджмънт с английски език”. Вече 10 години работи в сферата на застраховането като експерт”.

21. Христо Йорданов Иванов – Семеен с един син. Завършил „Педагогика“ в Шуменски  университет „Константин Преславски“. От 30 години е собственик и управител на фирма за производство на стъклопакет и вътрешни остъкления.22. Димо Данчев Димов – Икономист. Висше образование: 1-во Финанси; 2-ро Застраховане и социално дело. Магистър - Финансов мениджмънт. Стопанска Академия "Д. А. Ценов" гр. Свищов. Над 15 г. опит в сферата на частния сектор, недвижими имоти и пазарни оценки.

23. Мирослав Митков Борисов – Предприемач в сферата на строителството и търговията.

24. Ганимир Христов Велчев –Управител на дружество в сферата на търговията.25. Инж. Янка Георгиева Маркова – Завършила ВИХВП, гр. Пловдив, инженер-технолог. Над 25 години опит в сферата на хранителната промишленост, като последните 17 години в общинската администрация. С опит в структурата на общината и управлението на града.

26. Светлозар Николов Димитров - Баща на три деца. Завършил СУ „Климент Охридски“, специалност „Начална училищна педагогика“. Преминал през различни степени на образователната система - учител, учител - методист, инспектор, експерт, зам. директор и директор на училище. Управител на фирма за международна търговия и туризъм.

27. Никола Христов Ангелов -  Баща на едно дете. Корабен механик, завършил Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола“ Бургас, специалност Корабни машини и механизми с над 20 годишен стаж, владеещ 3 езика. Трудолюбив и честен гражданин, милеещ за развитието на своя град.

28. Христо Байчев Баев - Семеен с две деца. Завършил съм университет "Проф. д-р А.Златаров", инженер химик. Работи от повече от 20 г. в Лукойл Нефтохим като диспечер на комплекс.

29. Д-р Димитър Евгениев Дончев – Специалист по дентална медицина. Владее руски език.

30. Петър Димитров Мехремов – Икономист международни отношения, експерт Товарен морски транспорт.  

31. Петър Генчев Христов – Експерт в поддръжка на автопаркове, консултант авточасти и отсервизване на леки, лекотоварни и товарни автомобили. Организатор транспортни дейности.

32. Стоян Илиев Ненчев - Семеен с 3 деца, IТ специалист, експерт по цифрови системи за сигурност и охрана на промишлени и граждански обекти. Стаж по специалността повече от 25 години. Член на Асоциацията на завършилите колежа по отбраната на НАТО – България.

33. Силвия Владимирова Митова - Инженер, финансов мениджър, съдебен експерт, психолог. Дългогодишен опит в банковата сфера, ръководител на голяма търговска верига, за момента съм развиваща се бизнес дама в микро бизнес. Омъжена.

34. Светозар Димитров Владков - Учител, старши треньор на КВТ „Арена Бургас“.

35. Тодор Янков Карачорбаджиев - Любящ баща на близнаци.  Бакалавър по „Компютърни науки и комуникации„ и Магистър по „Електронизация и комуникация на възобновяеми енергийни източници“. Работи в „Контракс Бургас“, като сервизен инженер с над 25 години опит в сферата на компютрите, комуникациите, облачните услуги, информационната сигурност  и продажбите, с изградени множество проекти, включително и такива от национално значение.

36. Цветелина Калоянова - Семейна с едно дете.  Завършила Университет "Проф. д-р Асен Златаров" град Бургас, Бакалавърска степен специалност “Туризъм". 20 год. опит в сферата на търговията .Длъжността , която заема  към момента е специалист продажби онлайн - търговия.37. Дора Георгиева Кабаиванова - Майка на едно дете. Завършено висше образование, специалност  - Икономика на туризма.

38. Маруся Горанова Ханджиева - Магистър Начална училищна педагогика. Доказан учител с 40 години стаж в образованието. Семейна с едно дете.

39. Светослав Георгиев Вълков – Предприемач. Роден и израснал в гр. Бургас. Завършил Икономика на търговията в Стопанска академия Димитър Ценов- Свищов. Над 15 год. опит в сферата на частния сектор. Семеен с едно дете.40. Доц. Йорданка Цанкова Ташева – Преподавател в университет „Проф. д-р Асен Златаров“ град Бургас. Магистър, „Химични технологии”, специализация „Технология на нефта и химмотология”. Университетски преподавател, води лекции по Управление на малкия бизнес, ОКС „Магистър”; Производствено-технологичен контрол, ОКС „Бакалавър”. Владее английски, немски, руски и гръцки език.

41. Добринка Тодорова Стамболиева – Пенсионер. Има богат административен опит.

42. Полковник доктор Димитър Петров Димитров, /о.з./- Български офицер, специалист по международна и корпоративна сигурност. Последните  осем години работи в Украйна в международни организации в сферата на международната безопасност и сигурност, участвал в международна мисия в Афганистан. Разведен, с един син.

43. Гинка Василева Стоянова - Семейна с три деца.  Завършила Университет "Проф. д-р Асен Златаров", Магистърска степен " Екология и опазване на околната среда". Повече от 20 год. опит в частния сектор и в застраховането.

44. Деляна Георгиева Рогачева - Магистър “Икономика на Туризма”. Работила съм 18 години в Агентурата на Немския Туроператор „Некерман“. 10 години работя във фирма „А2Z“-трансфери летище Бургас и летище Варна!

45. Милена Георгиева Павлова - Завършила Великотърновски университет, специалност „География на туризма“. Работи в сферата на туризма от 20 год. Започва като екскурзовод с немски език към голям немски туроператор ITS. След това е работила в офиса - отдел екскурзии и мероприятия в Некерман. От 10 год. работи в туристическа агенция. ИАТА агент , специалист в продажбата на самолетни билети. Владее немски, английски и испански.

46. Дора Колева Йорданова - Медицински специалист с дългогодишен опит в различни европейски държави. Гражданската ѝ позиция е насочена към инициативи в сферата на здравеопазването, както и към разгръщане потенциала на малките населени места около областния град, с  цел създаване на благоприятен, природосъобразен и перспективен климат за реализация на млади семейства и бизнес инвестиции.

47. Драгомир Тодоров Шивачев – Роден на 03.08.1953г. в Бургас. Завършил ТСА "Колю Фичето". От април 1976 до момента работи във "ВиК" ЕАД, като до 2020- ръководител звено "Канализация“, а сега експерт-инженеринг в "Звено за управление на проекти". Семеен с две деца.48. Тонка Стоянова Попова – Родена и израснала в Бургас. Завършила Икономически Техникум Бургас и Стопанска академия Димитър Ценов Свищов - счетоводител с 25 години професионален опит. Точен и директен човек.

49. Мая Йорданова Петкова – Има 30 години опит в сферата на търговията. Семейна с едно дете. Кандидат за кмет на село Маринка, община Бургас.

50. Маркар Варужан Терзиев – Технолог по електромедицинска техника.

51. Мирослав Иванов Петков - Технолог, управител на производствена база.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай