Парламентът ще решава за връщане на блиц-контрола

Предложението на БСП е за връщане на блиц-контрола във всяка първа сряда от месеца

Парламентът ще решава за връщане на блиц-контрола | StandartNews.com

Парламентът ще разгледа предложението на БСП за връщане на блиц-контрола във всяка първа сряда от месеца. Това предвижда седмичната проектопрограма за работа на Народното събрание.

Тъй като е първа сряда от месеца, на ротационен принцип право на предложения имат от „БСП за България“. Искането им за връщане на блиц-контрола е заложено в изменение на Правилника за организацията на дейността на Народното събрание.

От опозицията искат всяка първа сряда от месеца в заседанието министър-председателят и вицепремиерите да се явяват в Народното събрание и да отговарят на устни въпроси за цялостната политика на правителството.

В своя ред за предложения от „Обединени патриоти“ предлагат измененията в Закона за административните нарушения и наказания.

Парламентът ще се занимае с денонсирането на Европейската конвенция за насилието и лошото поведение при футболните срещи. Законопроектът е внесен от Министерски съвет и съдържа две основни предложения. Първото е за денонсиране на Европейската конвенция за насилието и лошото поведение на зрители при спортни прояви и в частност футболни срещи – Конвенция CETS № 120, която е била ратифицирана от 37-то Народно събрание на 13 септември 1996 г. Второто предложение в законопроекта е за ратифициране на новата Конвенция по тези въпроси, която замества досегашната европейска нормативна уредба - Конвенцията на Съвета на Европа за интегриран подход към безопасност, сигурност и обслужване по време на футболни мачове и други спортни мероприятия – Конвенция CETS № 218.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай