Събота,

Парламентът ще обсъжда винетките с министър Аврамова

От: Редактори -
A
A
A

Депутатите ще проведат разисквания с министър Петя Аврамова за електронните винетки. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание. Разискванията са инициирани от ПГ на „БСП за България“.

В проекторешението към разискванията опозицията предлага създаването на Временна парламентарна комисия, която да направи пълен преглед на възлагането, изпълнението на обществената поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронната система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа. От левицата предлагат комисията да бъде в състав от 10 народни представители, по двама от всяка парламентарна група, със срок на действие два месеца.

От БСП предлагат да се възложи на регионалния министър да представя в Комисията по регионална политика доклад за напредъка и резултатите по въвеждането на експлоатацията на електронната система.

ПГ на ГЕРБ също са внесли проект на решение към разискванията и също предлагат министърът да дава информация за напредъка на системата. От управляващите искат още в срок до 31 март 2019 г. министърът на регионалното развитие и благоустройството да създаде Обществен консултативен съвет по въвеждане на електронната система за таксуване на база време и изминато разстояние с участието на партньорски институции и браншови организации. Освен в разискванията министърът на регионалното развитие ще участва и в петъчния парламентарен контрол.

На депутатски питания ще отговарят още министърът на образованието Красимир Вълчев и на спорта Красен Кралев.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички