Парламентът изслушва Гълъб Донев за Шенген

Изслушването е по искане на народния представител Никола Минчев

Парламентът изслушва Гълъб Донев за Шенген | StandartNews.com

Днес депутатите ще изслушат служебния министър-председател Гълъб Донев "относно заявката на Нидерландия и Австрия, че няма да подкрепят България за присъединяването ни към Шенгенското пространство, което води до провал на преговорите за присъединяване и относно плана на правителството за изпълнение на препоръките, отправени от Европейската комисия и заложени в Доклада за върховенството на правото за 2022 г. от 13 юли 2022 г. ". Това предвижда приетата програма за работа на парламента.

Изслушването е по искане на народния представител Никола Минчев ("Продължаваме Промяната"). 

Дневният ред на парламента включва и изслушване на директора на НЕЛК Кънчо Райчев за проблеми на хората с увреждания в работата на ТЕЛК и НЕЛК. 

Предвижда се да бъде изслушан и служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков относно строителството и напредъка на трансевропейски транспортен коридор IV, в частта му преминаваща през територията на България в участъка Видин – Кулата, магистрала "Хемус" и магистрала "Черно море". 

В програмата е и редовен парламентарен контрол. На актуални въпроси ще отговарят служебният премиер Гълъб Донев и министрите Велислав Минеков, Александър Пулев, Росица Карамфилова, Росен Христов, Весела Лечева, Георги Тодоров, Росица Велкова и Иван Шишков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай