Парламентът спести 400 бона от отсъствия

Парламентът спести 400 бона от отсъствия | StandartNews.com

София. С общо 398 815 лева са били глобени отсъстващите без уважителна причина депутати от началото на мандата на 42-ото Народно събрание до 30 ноември миналата година. Това става ясно от справка, изготвена от парламентарната администрация по молба на "Стандарт". Глобите са заради отсъствия от пленарни заседания, парламентарни комисии, както и от работни групи.

Голяма част от сумата е "спестена" от заплатите на депутатите от ГЕРБ. Бойко Борисов им забрани да ходят на заседания за цял месец - от 19 юни до 19 юли. Официално бившият премиер обоснова решението си с твърдението, че партията му е непрекъснато "обиждана и провокирана". Както и като подкрепа на антиправителствените протести. Неколкократно след като ГЕРБ се завърнаха в зала, депутатите отново записваха отсъствия, тъй като не се регистрираха и заседанията пропадаха.

За общо девет временни анкетни комисии, които този парламент създаде, са похарчени 69 058 лева. От парламента припомнят, че за работата в тях възнаграждения на депутатите и експертите не се плаща.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай